Online creditcard fraude

Door anti-rsca op maandag 27 september 2010 12:15 - Reacties (11)
Categorie: Professioneel, Views: 2.897

Iedereen met een goedlopende webshop heeft er wel al eens mee te maken gehad denk ik. De online creditcard fraude.

Sinds kort hebben we er op onze website SwingGift ook een pak last van. In 95% van de gevallen hebben we het wel door en kunnen we de bestelling op tijd tegenhouden. Maar soms valt er toch wel eentje door en die krijgt dan 2 Proximus prepaid cards van € 50 cadeau zoals enkele dagen geleden.

Nochtans is de website vrij goed beveiligd, we maken gebruik van het betalingsplatform Ogone, betalen hiervoor licentie en per transactie een fee. Toch wanneer een crimineel (want zo noem ik hen) het in z'n bol krijgt, kan hij ons nog steeds op kosten jagen.
Hoe erg het ook is, maar als jouw creditcard gestolen is, dan zou een webwinkel of eender welke andere winkel daar geen slachtoffer van mogen zijn. Wij verkopen cadeaubonnen, dat is met een vrij lage marge, dus voor € 100 terug te verdienen als winst, mogen we alweer een heel pak bonnen verkopen.

Creditcard maatschappijen en banken worden steenrijk door creditcards aan te bieden, waarom laten we de beveiliging niet over aan hen? Waarom moeten de kleine garnalen steeds het slachtoffer zijn?

Edit:
De manier waarop we de fraude ontdekken is 9/10 dat de kaart van de gebruiker uit een ander land komt dan het ip van de gebruiker, dan dat het e-mailadres dan ook nog is uit een ander land is en dat het een bizar telefoonnummer is. + de naam van kaarthouder komt niet overeen met naam van de besteller

Volgende: Wat een kloteweer zeg dit weekend! 09-'10 Wat een kloteweer zeg dit weekend!
Volgende: 1e verdieping staat in de startblokken 09-'10 1e verdieping staat in de startblokken

Reacties


Door Tweakers user Wortelsoep, maandag 27 september 2010 12:24

Misschien handig om te vermelden wat de regelingen precies zijn? Hoe je fraude ontdekt, waarom jij de lul bent? Want ik snap er geen hout van zoals je het nu neerzet.

Door Tweakers user mvdam, maandag 27 september 2010 12:25

Ik was altijd in de veronderstelling dat beide partijen bij fraude geld terugkregen?


Door Tweakers user anti-rsca, maandag 27 september 2010 12:26

@mvdam, de kaarthouder krijgt z'n geld terug.

Door Tweakers user GrooV, maandag 27 september 2010 12:26

Gewoon in de auto stappen en je kaarten terug halen? Desnoods met knokploeg erbij!

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 27 september 2010 12:28

@GrooV, gaat moeilijk als je geen adresgegevens hebt... SwingGift verdeeld namelijk naast gewone traditionele cadeaubonnen ook evouchers en meestal bestellen deze criminelen evouchers.

Een evouchers is zoals de naam doet vermoeden een bon die verzonden wordt via e-mail.

Door Tweakers user Cybje, maandag 27 september 2010 12:43

Is er niet te overleggen met de leveranciers van die cadeaubonnen dat die specifieke cadeaubonnen dan geblokkeerd worden en jij als webshop je geld ook terugkrijgt? Zeker de evouchers hebben altijd een bepaalde code lijkt mij en veel 'analoge' cadeaubonnen toch ook wel?

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 27 september 2010 13:03

Cybje, bij de meeste leveranciers is dat zo, maar Proximus is in België een mobiele telefonie aanbieder, deze wil/kan de codes niet blokkeren.

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 27 september 2010 13:16

Hogere drempel maken; nieuwe gebruikers die met creditcard willen betalen eerst checken of de credit card klopt... (Zoals bijvoorbeeld PayPal doet) Misschien alleen bij van die risicovolle artikelen van Proximus...

Ja, maybe verlies je er wat snelle kopers mee, maar van de andere kant je hebt hierdoor minder risico op die ongedekte transacties. Maar ja, dat is een afweging die je dient te maken.

Wel klote iig...

Door Tweakers user Phoenix1337, maandag 27 september 2010 13:19

Rowdy.nl schreef op maandag 27 september 2010 @ 13:16:
Hogere drempel maken; nieuwe gebruikers die met creditcard willen betalen eerst checken of de credit card klopt... (Zoals bijvoorbeeld PayPal doet)
Tja, de controle van paypal is ook gewoon een wassen neus. Hoeveel problemen wij daar al mee gehad hebben. Word bijvoorbeeld gewoon een maand later het geld weer teruggeboekt van onze rekening.

Door Tweakers user Cybje, maandag 27 september 2010 16:16

PayPal is sowieso heel irritant. Als ze je ineens niet meer vertrouwen, kunnen ze zomaar je account blokkeren. Dat kan je fors inkomsten kosten, zelfs al is het maar voor een paar dagen.

Ik heb een tijdje met Worldpay gewerkt als CC processor en die gaf vaak een waarschuwing als er mogelijk sprake was van fraude. Maar ook dat was niet 100% waterdicht. En als er dan sprake was van fraude en je hebt het niet uit jezelf teruggestort, moest je naast het bedrag van de transactie, ook nog eens +/- 15 euro administratiekosten terugbetalen.

Reageren is niet meer mogelijk