Twee mooie weekends en een hele hoop stenen verder

Door anti-rsca op dinsdag 12 oktober 2010 15:10 - Reacties (6)
Categorie: Bouw, Views: 3.407

3 weekends geleden was ik nog aan het klagen over het slechte weer en dat we niet veel hebben kunnen doen. De voorbije 2 weekends echter hebben we een slagje doorgegeven zoals ze zeggen. Goeie temperaturen, een windje en zon. Wat moet een mens nog meer hebben?

De muren aan de zijkant, voor- en achterkant staan reeds volledig op hoogte voor de nieuwe lading gewelven.
2 weekends terug hadden we nog genoeg materiaal om verder te werken (we hebben echter wel naar Gamma nog 2 zakken cement moeten halen, wat dat was helemaal op).

Voor afgelopen weekend moest er normaal een levering komen van nieuwe materialen iets na 16u00 vrijdag namiddag. Na m'n werk alweer naar de bouw en wachten geblazen, maar het werd 17u15 en toen belde ik naar de bouwcentrale. Daar wisten ze me doodleuk te vertellen dat ze niet meer konden langskomen die dag en dat het zaterdag 6u00 's ochtends ging zijn. *slik* Zo zezegd, zo gedaan dacht ik...

Zaterdag 5u30... wekker ging af, strompel, strompel naar beneden, beetje getreuzeld en daarom maar om 6u02 aangezet met de auto. Aangezien de chauffeurs meestal vrij stipt zijn, maar eens goed de gaspedaal ingedrukt, maar eenmaal aangekomen nog niemand te zien...

Pik donker, slaperige ogen... het werd 6u15 en nog niemand te zien. Alweer telefoontje naar de bouwcentrale... Het ging rond 7u10 zijn... toen werd ik wat boos, maar toch vriendelijk gebleven aan telefoon. Terug naar huis, het vrouwtje wat geholpen en dan maar een dweiltje geslaan ^^.
Rond 7u10 terug naar de bouw... guess what 7u45 alweer noppes, bel naar m'n schoonvader (degene die ons huis metst). Deze werd héééél boos en heeft naar bouwcentrale gebeld met al onze ergernissen tot nu toe (3 andere leveringen te laat, stenen in het zand, paar paletten stenen gebroken, verkeerde facturatie, ...). Aangezien m'n schoonvader nogal een opvliegend karakter heeft, was het de vrouw aan de telefoon haar beste dag niet ^^.

Anyway, 7u55 was de kamion er en werd alles netjes geleverd. Al onze frustraties hebben we dan maar uitgewerkt op de muren en daardoor gingen de muren snel omhoog. Zo snel zelfs dat we niet eens toekwamen met 1500kg zand om mortel te maken. Heb nog handmatig 500kg moeten zeven en naar boven brengen van het zand met stenen in van de andere verkeerde levering.

pics,pics, pics, ...

Volgende: Mini tweaker on it's way 11-'10 Mini tweaker on it's way
Volgende: Wat een kloteweer zeg dit weekend! 09-'10 Wat een kloteweer zeg dit weekend!

Reacties


Door Tweakers user painkill, dinsdag 12 oktober 2010 15:49

Ik volg dit blog graag, maar lees het aub nog een keer over..

Door Tweakers user X-DraGoN, dinsdag 12 oktober 2010 15:52

ik volg je bouw avontuur een beetje, aangezien ik zelf ook aan het bouwen ben.
De bakker is trouwens wat ver voor mij om naar toe te komen. :)

Door Tweakers user anti-rsca, dinsdag 12 oktober 2010 15:58

@painkill het leest idd niet zo simpel deze post, maar is nogal ingewikkeld om allemaal uit te leggen en het toch nog kort te houden. Juist de laatste 2 zinnen kunnen idd beter.

@X-DraGoN de drankencentrale is ook goed ;)

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 12 oktober 2010 18:11

Mja, 6 uur is eigenlijk tussen 6 en 9. In theorie is 6 uur het moment waarop de eerste vrachtwagen vertrekt bij de firma, en als kleine man sta je nooit bovenaan de lijst.

Maar dat ze zeggen vrijdag en ze komen niet dat is idd een spijtige zaak. Zeker als ze geen reden opgeven.

Het storten van de betonplaat voor men kelder moest destijds ook met 1 dag uitgesteld worden. Maar men had een geldig excuus. De vrachtwagen was op de terugweg van de vorige klus vast komen zitten in de file, en die kon niet op tijd meer in de betoncentrale geraken.

Met onze eerste bouwcentrale hebben we ook veel last gehad. Maar na de kelder zijn we toen gewisseld. Toen we een afspraak maakten voor de welfsels vroegen we of hij om 18.00 kon komen. Ging niet, zou te donker zijn en dan kon je niet veilig meer werken. 17.00 dus. Ik en men vader vroeger gestopt met werken, schoonbroer ging zo snel mogelijk komen. 17.00 werd 17.15 werd 17.30. Telefoontjes hielpen niet veel (previes of die chauffeur had geen gsm). Uiteindelijk stond de camion er om 18.15! en hebben we in het donker nog welfsels kunnen leggen. Dat was de laatste keer dat we ermee hebben samengewerkt. Ook daar werd verkeerd geleverd en meer geleverd dan gevraagd. Wij vroegen een X aantal m² betonblokken, wilde ze er bijna dubbel zoveel afzetten, nog een geluk dat ze leverden op een moment dat wij er waren, heeft de helft van zijn levering terug kunnen meenemen.

Door Tweakers user anti-rsca, woensdag 13 oktober 2010 09:10

Blokker_1999, we kennen de firma goed en de vrachtwagens worden geladen om 5u15 en rijden uit rond 5u45. Afstand van centrale tot onze werf is +-15m. Als ze zeggen vrijdag dat ze ons zateradag als eerste gingen pakken, dan moet dat ook zo zijn en niet anders. Maar zoals je zegt we zijn maar een kleine man he...

Bouwen is een plezier vind ik, maar er zitten toch steeds rotte appels bij die er een stukje hel van kunnen maken ook.

Door gsm aanbiedingen, vrijdag 24 februari 2012 13:34

Leuk discussie hier geweest _/-\o_

Reageren is niet meer mogelijk