Na achterbouw, nu ook voorbouw 98% klaar

Door anti-rsca op maandag 7 februari 2011 09:45 - Reacties (7)
Categorie: Bouw, Views: 3.571

Alweer een maandje geleden sinds laatste update.

Na wat stuntwerk om de achterbouw volledig klaar te hebben, zijn we vooraan begonnen. Natuurlijk heb je daar heel wat bekijks en de oude garde van de straat komt z'n mening geven, daarom zijn we ook blij dat het daar bijna klaar is.

Na nieuwjaar had ik geen verlof meer om m'n schoonvader te helpen, maar hij is op weekdagen wel alle dagen op post geweest om alleen verder te doen. Ik moet zeggen, eindeloos respect voor deze man. Op 50 jaar nog zo'n werklust... petje af voor dat.

Eerst hebben we het linkergedeelte opgetrokken, wat op zich niet zo moeilijk was aangezien het rechtdoor metsen is. Het rechter gedeelte is wat anders, daar heb je 3 hoeken en 3 uiteindes, dat allemaal op nog geen anderhalve meter metsen in totaal. Dat gaat dus een stukje trager vooruit.
Het hoogtepunt was onze garageboog. Voordat deze er in zat, had de voorkant van het huis niet echt een ziel, maar wanneer m'n schoonvader hem aan het metsen was, zag je steen voor steen onze voorgevel "tot leven komen". Persoonlijk vind ik het prachtig.

Dat was tot twee weken geleden. Vorige week was het opnieuw aan het vriezen gegaan en dus onmogelijk om te metsen. Maar dit weekend hebben we ons niet laten tegenhouden door de windstoten en zijn we op de stelling gekropen. Nog anderhalve meter metsen en dan zijn we helemaal rond met de gevelstenen.

Ondertussen zijn de maten opgenomen voor de gewelven. Deze zouden eind deze week al geplaatst kunnen worden. Daarna kan het vrij snel gaan, de punt gevels metsen, schrijnwerker dat de eerste benen voor de dakconstructie komt plaatsen. De enige vertraging die we dan nog gaan hebben, dat is het metsen van een schouw. Zelf heb ik dat nog niet gedaan of gezien, maar blijkbaar komt hier ook nog een pak werk bij kijken.

Anyway, enough jibberish, here are some pictures.

Volgende: Nog even en het dak kan era... euhm erop! :o) 03-'11 Nog even en het dak kan era... euhm erop! :o)
Volgende: Achterbouw voor 98% klaar 01-'11 Achterbouw voor 98% klaar

Reacties


Door Tweakers user IStealYourGun, maandag 7 februari 2011 10:36

De oude garde niet blij met je komst? :?

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 7 februari 2011 10:38

Je kent de oude garde he, op pensioen, de hele dag niets te doen en dan geven ze maar kritiek op dingen die gebeuren. Of staan ze gewoon wat te lullen over het weer... We weten ook gerust wel wel dat het dit weekend goed aan het waaien was en dat we de week daarvoor niet konden werken omdat het vroor.

Als je dat 1 keer moet zeggen, geen probleem, maar als je dat 10 keer moet zeggen, dan gaat er heel wat kostbare tijd verloren...

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 7 februari 2011 11:44

Met zo een weer zal je mij niet op een stelling krijgen. Heb wat last van hoogtevrees. Heeft me er ook van weerhouden om mee te metsen aan men puntgevel op de vrijstaande muur. Met de gemene muur ben ik wel tot boven geweest (de nok zit op 11m) maar heb daar verdomd veel schrik gehad.

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 7 februari 2011 11:45

Hehe, Blokker, I know the feeling. Ik heb niet echt hoogtevrees, maar ben er ook niet zo gek van :). Je kan je dus inbeelden dat ik dit weekend ook met een klein hartje op de stelling stond :)

Door Tweakers user chime, maandag 7 februari 2011 11:52

In dit geval lijken de puntgevels metsen met niet zo beangstigend ... is gewoon wat snelbouw dus dan sta je op je eigen betonplaat.

Ik vond de gevelsteen van de puntgevel opmetsen vele malen spannender.
Toch ook tot 11meter hoog => vanaf dan beweegt zo een stelling toch wel ook een beetje }>
+ je kijkt lekker diep naar beneden.
Allé, ik had nog het geluk dat ik voor het grootste deel op het dak van mijn garage kon kijken, dus dan is het maar een 8meter ipv 11.


Door Tweakers user chime, maandag 7 februari 2011 14:18

Den bouwlift is ook nog zo een leuk ding => op de hoogste stand krijgt wiebelen een nieuwe dimensie. Daartegen is het schommelen van een stelling gewoon ... niks.
Allé, dat was wel wat beter nadat we die met 2 spandbanden aan de stelling en aan het huis (schoor in een raam) hadden vastgemaakt.

Normaal leggen wij volgend weekend de pannen ... dan zitten we dus nog een stukje hoger dan bij het metsen van de facade ;)
Zeker aan de voorkant van het huis is het een vies zicht: stelling staat halve meter lager dan dakrand => dus op zie je de stelling niet direct staan en gaat dat zo ineens naar beneden.
Aan de achterkant heb ik daar een plat dak staan, dus daar heb je echt het gevoel van "ooooh, lekker veilig, relaxed"

Of die keer dat we al een 500 stenen op de stelling hadden klaargezet ... mijn broer heeft toen toch maar niet teveel cement op de stelling gepakt, hij kon al voelen dat het wat op zijn maximum zat ... ah ... memories ... 8-)

Reageren is niet meer mogelijk