Schouw is klaar, dak kan er nu echt op!

Door anti-rsca op maandag 2 mei 2011 09:55 - Reacties (13)
Categorie: Bouw, Views: 4.668

Kleine maand geleden sinds m'n vorige post.

Sinds dan hebben we de laatste rijen gevelstenen en een schouw gemetst.

De schouw is best wel een interessante constructie als je het mij vraagt. Ook heel arbeidsintensief. Dat verklaard onmiddelijk ook waarom er de laatste tijd minder en minder gemetste schouwen op huizen worden gezet en meer en meer van die aluminium buizen. Deze kosten ook wel schandalig veel, maar nog altijd minder dan 3 dagen werk van een metser + diender en materiaal.

De schrijnwerker heeft ondertussen ook de eerste balken voor het dak komen plaatsen. En ik hoor van de buren dat hij vandaag de boel komt afwerken.

De bakgoot en het platte dak boven de keuken hebben we vorig weekend en dit weekend vol stabilisé gestort. Dit was me het werkje wel... 20 zakken van 40kg 2 verdiepingen naar omhoog en dan nog enkele zakken cement. Tegen 's avonds kon ik geen pap meer zeggen. Gelukkig moesten we voor het platte dak boven de keuken maar 1 verdieping meer omhoog, maar daarvoor hadden we wel 40 zakken nodig. :)

Anyway, met heel veel geluk hebben we misschien tegen eind deze week een dak en anders volgende week :). Het voordeel van het chappen van de bakgoot en het platte dak is dat de dakdekker meteen ook deze werken kan voltooien.

Nog wat beeldmateriaal.

Volgende: Ons Louise is geboren!!! 05-'11 Ons Louise is geboren!!!
Volgende: Nog even en het dak kan era... euhm erop! :o) 03-'11 Nog even en het dak kan era... euhm erop! :o)

Reacties


Door Tweakers user sypie, maandag 2 mei 2011 11:14

Ik vind het nog steeds erg netjes om een woning tussen 2 andere woningen te prutsen en het er dan ook nog goed uit te laten zien. Het metselwerk ziet er erg goed uit, denk dat veel bouwvakkers in Nederland er nog een puntje aan kunnen zuigen.

Door Tweakers user Jrz, maandag 2 mei 2011 11:14

Leuk allemaal joh!

Hoe zit je eigenlijk met de begroting / schema's?

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 2 mei 2011 11:18

@sypie, thanks! M'n schoonvader is een uiterst bekwaam metser. Niet enkel in Nederland, maar ook in België zijn er veel bouwvakkers die er een puntje aan kunnen zuigen.

@Jrz, hoe bedoel je begroting / schema's?

Door Tweakers user Evoluzione, maandag 2 mei 2011 11:28

Zeer mooi project. Ik ben vorige week begonnen met de bouw van mijn eigen vrijstaande woning. Een heel ander project als dat van jou. Inmiddels is al het grondwerk al voltooid, en zit de garage/kelder al op zijn plaats. De ruwe buitenbouw wordt in de loop van deze week gebouwd (prefab woning in principe :) )Als alles goed gaat, staat mijn huis in 1 maand, en dan kan al het afwerken beginnen.

Verder is het metelwerk inderdaad heel erg net, en zeker geen standaardkwaliteit. Ik denk dat uw schoonvader extra zijn best doet om het huis voor zijn dochter en schoonzoon een nette uitstraling te geven.

En ik denk dat de persoon boven mij bedoelt, of je ook een budget had, en of je dat al overschreden bent. En of het tijdsschema een beetje klopt.

Ik ben best benieuwd hoe lang je in de planning had te staan, om bezig te zijn met alles, en wat de geschatte kosten zijn. Ik denk dat ik op dit moment zon 5% goedkoper uit ben, aangezien het grondwerk veel sneller klaar was dan gepland, vanwege de weersomstandigheden:)

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 2 mei 2011 11:35

@Evoluzione, 1 maand :o Dat is wel heel snel, zelfs een beetje te snel als je het mij vraagt, wees zeker dat je de materialen genoeg de tijd geeft om goed uit te drogen... beton en mortel hebben ongeveer 2 weken nodig om echt op hun hardst te zijn. Verder wens ik je veel succes met je bouw, het is een avontuur op zich!

Planning en budget... goh, ik heb een berekening in m'n hoofd en deze hebben we nog niet overschreden. De planning... we moeten niet echt weg uit het huis waar we momenteel in wonen dus er is geen haast bij, volgens mij zal alles klaar zijn tussen kerstmis en maart volgend jaar. Alles hangt af van weersomstandigheden en de weinige aannemers waarvan we gebruik gaan maken.

Door Tweakers user Evoluzione, maandag 2 mei 2011 12:14

Zoals ik al zei, is het eigenlijk prefab wat ik heb, dus alles is al kant en klaar om in elkaar geschroefd te worden. De kelder + garage zijn gewoon betonnen platen als het ware, die in de grond en aan elkaar vast worden gezet met ankers.

Ook de bovenbouw komt al compleet met buitenmuren en alles, dus dat is ook een kwestie van aan elkaar bevestigen en je bent grotendeels klaar. Hierdoor is het mogelijk om in 2 dagen het huis op locatie in elkaar te zetten. Het enige waar daarna tijd in gaat zitten, is het dekken van het dak.

Mede door deze bouwwijze, heb ik besloten een eigen huis te bouwen. Het is zeker een groot avontuur, en ik heb soms wel spijt dat ik er aan begonnen ben, maar als je het ziet groeien, dan is het wel de moeite waard vindt ik:)

En de planning en budget: Het huis had ik al een vaste prijs voor afgesproken, en daar zal niets meer bij komen. Alleen de voorbereidende werkzaamheden konden uit de hand lopen, wat gelukkig mee viel. Budget zit dus wel goed, en we zijn vrij zeker dat we onder budget uit komen. Planning: De grondwerken waren eerder klaar, dus altijd goed. De genen die mijn huis in elkaar zetten, werken van hunzelf met eend eadline, dus dat zal ook wel geod komen. verwachting is dat tegen het eind van de zomer het huis bewoonbaar zal zijn.

Door Tweakers user anti-rsca, maandag 2 mei 2011 13:22

aha, prefab, had over dat woordje gelezen :o).

Dan gaat het inderdaad snel en hebben de materialen in de fabriek normaalgezien tijd genoeg gekregen om uit te harden.

Door Tweakers user MtC, dinsdag 3 mei 2011 08:46

Heb je een groothoek gebruikt? Op foto 595 lijkt je nokbalk wel erg door te buigen?

Door Tweakers user anti-rsca, dinsdag 3 mei 2011 08:49

@Blizzkid, veel technische termen ken ik niet, wat is een groothoek?

Ik denk dat dit het effect is van de shitty camera. Dat is het eerste waar ik gisteren naar gekeken heb en het is me niet opgevallen.

Door Tweakers user gkvdvaart, dinsdag 3 mei 2011 10:56

@foto 596:
Krijg je nu korting nu je gratis reclame maakt voor de aannemers ;)

@foto 593:
Vind je dat geen zonde van de ruimte onder het dak die je nu niet/slecht kan gebruiken of ga je wat slims doen met de ruimte onder het dakbeschot.

Voor de rest puik werk, ik doe het je niet na.

Door Tweakers user anti-rsca, dinsdag 3 mei 2011 11:00

@gkvdvaart, hehe, op de duur gaan we nog een muurtje moeten bijmetsen om al die aannemers op te hangen.

de ruimte onder het dak... het is mss inderdaad verloren ruimte, maar het dient ook wel voor de stevigheid van de constructie. We zullen er waarschijnlijk wel een luik ofzo van maken, zodat we er nog stuff kunnen opschuiven dat we niet veel gebruiken.

Door Tweakers user Wom, woensdag 4 mei 2011 14:18

Het vanaf het begin dat je nog met struiken aan het stoeien was je blog van tijd tot tijd gevolgt. Knap werk, doe het je niet na. En zoals hier eerder gezegd, het metselwerk is zéér strak gedaan. Vakwerk van wat ik zo op afstand kan zien.


Reageren is niet meer mogelijk