Lang verwachte update

Door anti-rsca op woensdag 11 januari 2012 15:25 - Reacties (12)
Categorie: Bouw, Views: 3.782

Eindelijk kan ik nog eens een update posten van onze werf. Intussentijd heeft onze kleine dochter een ziekenhuisavontuur meegemaakt (rsv-longvirus in combinatie met kinderastma) en is het zowel professioneel als privé enorm hectisch geweest.

Het is alweer van 13 september geleden dat ik nog een update gedeeld heb, dus er is intussentijd wel heel wat gebeurd.
Nadat de ramen en het dak op z'n plaats zaten, was het de beurt aan de stukadoor om de muren te pleisteren. De persoon die we hiervoor onder handen genomen hebben staat gekend voor heel precies en grondig werk. Het heeft net geen 6 weken geduurd, maar z'n werk is echt wel af. Bij ons hoeft geen vliesbehang of schilder voorbij te komen, gewoon schilderen rechtstreeks op de pleister.

Over schilderen gesproken. Onderaan dit bericht staat zoals gewoonlijk een link naar de foto's. Deze keer zal de reeks beginnen met het schilderen van voor- en achterdeur. M'n schoonbroer is heel behendig in het verfspuiten van carroserie, hij heeft daarom het schilderen voor zijn rekening genomen.
Dit schilderen mochten we van onze schrijnwerker in z'n werkplaats doen, wat héééél handig was.

Na deze twee werken, was het tijd om de bouw klaar te maken voor chape-werken. We hebben de elektriciteit afgewerkt, alsook de verluchting, sanitair en verwarming.

Net voor de kerstvakantie stonden we voor 98% klaar, aangezien het in België dan bouwverlof is, kon de chappist toch niet komen en hebben we besloten om de zolder te isoleren. Man, man, is me dat een heftig werkje!

Binnen enkele dagen krijg ik bericht van de chappist wanneer deze kan beginnen en dan kunnen we aan de echte afwerking van ons huisje starten en is het einde eindelijk echt eens in zicht!

Zoals beloofd hierbij de foto's.

Volgende: Gas, elektriciteit, water, ... een basisrecht? 02-'12 Gas, elektriciteit, water, ... een basisrecht?
Volgende: IKEA keuken toestellen... do or don't? 09-'11 IKEA keuken toestellen... do or don't?

Reacties


Door Tweakers user HwKok, woensdag 11 januari 2012 15:31

Leuk om weer wat foto's te zien!
Mag ik vragen waarom je gekozen hebt voor een combinatie tussen kunststof kozijnen en houten kozijnen/deuren?

Door Tweakers user anti-rsca, woensdag 11 januari 2012 15:32

@HwKok, zodat we later nog met wat kleur kunnen spelen. Kunststof kozijnen zijn zo goed als niet overschilderbaar. Ik had graag alles hout gehad, maar met ramen tot op de grond aan de noorderkant is dat niet zo'n goed idee.

Door Tweakers user HwKok, woensdag 11 januari 2012 15:37

anti-rsca schreef op woensdag 11 januari 2012 @ 15:32:
@HwKok, zodat we later nog met wat kleur kunnen spelen. Kunststof kozijnen zijn zo goed als niet overschilderbaar. Ik had graag alles hout gehad, maar met ramen tot op de grond aan de noorderkant is dat niet zo'n goed idee.
Ok ik snap het. Met een goede primer zijn kunststof kozijnen nog prima over te schilderen hoor, maar je koopt ze natuurlijk om van het onderhoud af te zijn, dus echt de bedoeling is het niet.

Wat betreft de ramen tot op de grond, dit snap ik wel. Al hebben ze in hout tegenwoordig allerlei alternatieven zoals DTS of hardstenen onderdorpels, die ongevoelig zijn voor houtrot. Anyways, veel plezier ervan, ziet er prima uit :)

Door Tweakers user anti-rsca, woensdag 11 januari 2012 15:38

De raamkozijnen zijn met houtgravure, zoals het net lijkt of het houten balken zijn, wanneer je deze zou overschilderen zijn alle details zo goed als verdwenen ;)

Door Tweakers user Barleone, woensdag 11 januari 2012 15:45

Ik krijg het nog warm als ik lees over je isolatieavontuur. Dat is inderdaad een karwijtje voor de volhouders. Ziet er keurig uit, alles trouwens ;)
offtopic:
Ik vraag me af of een dergelijke huisbouw in Nederland voor kan komen. Ik kan me niet geheel ontdoen van het idee dat jullie huis niet heel erg overeenkomt met de bouwstijl van de omringende huizen.
Dat doet imho ook wat af van het totaalplaatje. Het huis zou mooier uit de verf komen als het huis los zou staan of in een beter passende omgeving denk ik.

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 januari 2012 15:47]


Door Tweakers user anti-rsca, woensdag 11 januari 2012 15:47

@Barleone, vind ik ook, maar links van ons is het een eerder klassieke woning uit de jaren 80 en rechts is het een recente en vrij moderne woning... beide zijn totaal onze stijl niet, dus hebben we er totaal geen rekening mee gehouden en volledig onze zin gedaan.

Door Tweakers user Barleone, woensdag 11 januari 2012 15:49

anti-rsca schreef op woensdag 11 januari 2012 @ 15:47:beide zijn totaal onze stijl niet, dus hebben we er totaal geen rekening mee gehouden en volledig onze zin gedaan.
Daar doelde ik op over dat stukje Nederland. In NL wordt je soms gek van alle regeltjes, ik heb het idee dat jullie een enorme vrijheid hebben daarin. *jaloers* ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 januari 2012 15:50]


Door Tweakers user anti-rsca, woensdag 11 januari 2012 15:51

Er zijn hier ook wel héél véél regeltjes, maar als je een goeie band hebt met de buren, kunnen zij ervoor zorgen dat de plannen goedgekeurd worden bij de officiële instanties.

Door Tweakers user Phyxion, woensdag 11 januari 2012 16:53

Leuke foto's en leuk om weer eens wat te horen :) Ziet er goed uit!

Door Tweakers user IStealYourGun, woensdag 11 januari 2012 19:32

Barleone schreef op woensdag 11 januari 2012 @ 15:45:
offtopic:
Ik vraag me af of een dergelijke huisbouw in Nederland voor kan komen. Ik kan me niet geheel ontdoen van het idee dat jullie huis niet heel erg overeenkomt met de bouwstijl van de omringende huizen.
Dat doet imho ook wat af van het totaalplaatje. Het huis zou mooier uit de verf komen als het huis los zou staan of in een beter passende omgeving denk ik.
Dat hangt een beetje af wie de plak zwaait in de gemeente. Doorgaans zullen ze strenger zijn in oude steden als Gent of Brugge, maar dan ook alleen in het centrum. Daarbuiten beperkt het zich meestal tot hoogtes of type van dak...

En dan nog kan die regels 180 ° anders zijn als er plots een andere burgemeester verkozen is.

Door Tweakers user elmo_1978, donderdag 12 januari 2012 13:35

Maar de belangrijke vraag?
Heb je een Ikea keuken gekocht ?

Door Tweakers user anti-rsca, donderdag 12 januari 2012 13:35

@elmo, ik ga ze kopen ;)

Reageren is niet meer mogelijk