Evaringen met aannemers bij constructie woning

Door anti-rsca op dinsdag 6 augustus 2013 15:38 - Reacties (4)
Categorie: Bouw, Views: 7.185

Hallo allen,

Voor degenen die de eerste keer op mijn blog terecht komen: ik heb samen met m’n schoonvader de voorbije 3 jaar een eigen woning opgetrokken voor ons gezinnetje. We zijn gestart bij het met de hand uitgraven van de fundamenten tot het leggen van de laatste meter laminaat. Het was een periode met fameuze up- en downs, bijna geen sociaal leven buiten het gaan werken en alle weekends op de werf zijn. Maar uiteindelijk werd al dat zweten dubbel en dik beloond.
(Foto’s kan ik momenteel niet tonen om verschillende redenen, wanneer de tijd rijp is, maak ik een blogpost om aan te geven dat de foto’s opnieuw beschikbaar zijn.)

Een woning optrekken kan je indien gewenst grotendeels helemaal alleen, maar voor sommige werken is het handiger dat er aannemers aan te pas komen. Dit kan gaan om tijd uit te sparen, betere kwaliteit dan wanneer je het zelf doet, dat het gewoon niet mogelijk is om zelf te doen of uit veiligheidsoverwegingen.
Eerder had ik aangegeven dat ik iedere aannemer die betrokken is geweest kort ging beschrijven, dit zodat mensen die in mijn regio ook wensen te bouwen te helpen wanneer ze info zoeken op het www over een bepaalde aannemer. Over het algemeen ben ik van iedere aannemer tevreden geweest, behalve eentje wat minder. Wat bij iedereen en echt wel bij iedereen een groot punt van ergernis was, is dat je achter alles zelf moet lopen. Zelfs wanneer ze zeggen dat ze je gaan bellen, doen ze dat niet. Dit is maw een punt dat bij elke aannemer mag staan, hier was zo goed als geen uitzondering op.

Hierbij een lijst van de aannemers andere betrokken firma’s:

Architect Renaat Vervaat:
Renaat en m’n schoonvader kennen elkaar. Voor een heel mooie prijs heeft Renaat op korte tijd van onze vage schetsen en plannen een afgewerkt huis op papier gezet dat nog mooier was dan dat we het ons konden inbeelden. Ook telefonisch hebben we Renaat steeds kunnen bereiken in geval van problemen.

Landmeter Daniel Lammens - Lokeren:
Deze persoon heeft een kleine studie gemaakt van hoe de aanpalende huizen er uitzagen met hun eventuele gebreken. Wanneer er schade kwam tijdens of na de constructie van ons huis, kon die vergeleken worden met zijn bevindingen. Daniel was punctueel en leverde een duidelijk rapportje.

Veiligheidscoördinatie en EPB verslaggeving AVG Consulting - Hamme:
Buiten dat de medewerkers steeds vriendelijk waren en me holpen bij vragen omtrent opstellen van documenten, vind ik dit soort bedrijven pure geldwolven. Vele honderden euro zijn naar deze instantie gegaan, terwijl ze in mijn ogen niet veel presteren... Ik weet van 2 bezoeken (wij waren niet aanwezig), voor EPB verslaggeving hebben we alles moeten aanleveren, waarna zij het hebben afgeprint, gaatjes in gemaakt en in een mapje gestoken. Paar cijfertjes in de computer en klaar is kees. Dit systeem moet door de overheid herzien worden. Ofwel houden ze het zo duur en doen die firma’s wat meer zelf, ofwel moet het goedkoper en blijft het zoals het is.

Aannemer Peter Van de Velde - Laarne:
Hier maak ik een uitzondering op de regel, Peter heb ik niet steeds moeten achterna zitten, bestellingen en leveringen waren steeds op tijd.
Waarom een algemene bouwaannemer als je zelf je huis bouwt? Simpel, m’n schoonvader is werknemer bij PVdV en via hem hadden we een mooi kortingspercentage op zo goed als alle bouwmaterialen. Noem het werknemersvoordelen.
PVdV was maw het doorgeefluik naar de bouw- / betoncentrale. In overleg met m’n schoonvader werd beslist hoeveel materiaal en wanneer we het nodig hadden. De bestellingen werden geplaatst en op tijd geleverd. Voor alles wat we hierdoor hebben uitgespaard een welgemeende dank je wel!

Transbeton - Lokeren:
Van deze mensen was ik zeer tevreden, ook hier de uitzondering op de regel, aangezien alle bestelling via Peter Van de Velde verliepen. Zowel de betonmolens als betonpomp was steeds op tijd. De mensen werkten vlot door, waren vriendelijk en lieten alles proper achter.

Bouwmaterialen Christiaan de Wilde - Beervelde:
Ook bij deze liep alles via Peter Van de Velde, maar hier ben ik een pak minder tevreden van. Niet zozeer van de mensen die met de vrachtwagens rijden, maar de mensen die op de bureau zitten, zijn niet van hun woord. Als ze je beloven om je levering als eerste af te ronden, dus iets voor 6u ‘s ochtends aanwezig te zijn, dan is dit niet 8u45 of 9u20!! De leveringen waren wel steeds compleet en de mensen die de leveringen afgezet hebben, hebben dit ook steeds zorgvuldig gedaan.
Voor de zaakvoerders en mensen op de bureau wordt het wel tijd dat ze gaan inzien dat de gewone mens ook wil behandeld worden zoals de rijke aannemers en niet zomaar aanzien worden als plebs.

Schrijnwerkerij Philip Closse - Kalken:
Deze schrijnwerker hebben we gekozen om ons dak geraamte te laten plaatsen. Philip en z’n medewerker werken uiterst precies en nemen hun tijd om alles perfect te laten uitkomen, zonder dat ze er onnodig lang aan bezig zijn. Het geleverde werk is ook meer dan degelijk, waar anderen sommige delen niet zouden doen in het dakgebinte, deed Philip dit wel. Ook heeft hij naar het einde van de bouw een 3-tal eiken planken gemaakt om te dienen in ons interieur. De kostprijs voor zowel dak als planken lagen ver onder deze van z’n concullega’s.

Wetterse Dakwerken - Wetteren:
De zaakvoerder Kris de Winter is een down to earth persoon, iemand die er gekomen is door alle dagen hard te werken en hiervan nu de vruchten plukt. Het team rond hem zijn stuk voor stuk vakmensen die weten waarmee ze bezig zijn. Op 2 dagen was ons dak toegelegd, met een mooi resultaat. De prijs was ongeveer gelijk aan deze van z’n concurrenten, maar er zaten wel enkele dingen bij die bij concurrenten niet vermeld werden.

House Creations Group ltd. - Waasmunster:
Filip Van de Meirssche is een vrij jonge, maar getalenteerde schrijnwerker. Het werken met hout en andere gerelateerde materialen zit hem in het bloed en is doorgegeven via z’n nonkel. Filip heeft onze ramen, buitendeuren en poort geplaatst.
HCG denkt mee en houdt zich niet vast een bestaande patronen. De ramen in PVC kwamen van Timmerman, dit is de firma die de PVC profielen aan elkaar zet. Hiermee heeft Filip een goeie partner die het midden houdt tussen prima kwaliteit en betaalbare prijs. Onze ramen waren niet mogelijk volgens z’n concurrenten bij DeCeuninck en bij Reynaerts, bij Timmerman was dit wel mogelijk. Ook onze poort heeft tot discussie geleid bij menig schrijnwerker, maar HCG kon wel onze poort maken met deur er in.
Ook qua materialen houdt Filip niet vast aan het traditionele Afzelia of Meranti, maar hij ging resoluut voor Padoek, was qua prijs te vergelijken is met Meranti, maar qua kwaliteit eerder naar Afzelia gaat.

DHZ Stallo - Kalken:
Wanneer je Doe Het Zelver bent, ben je natuurlijk niet van alle nieuwigheden en wetten op de hoogte. Hiervoor heb je dan zaken, waar je samen met de verkopers wat plannen kan uittekenen en materialen bestellen. Deze mensen staan je dan met raad bij wanneer je op problemen stuit.
Stallo zorgt voor elektriciteit, sanitair en verwarming. Over het algemeen ben ik wel tevreden van hun, maar wanneer je een persoon kent die op deze domeinen actief is, ga je daar ook best nog eens ten raden, want ik heb de indruk dat Stallo nogal graag verkoopt en dan soms ook onnodige dingen of duurdere dingen tracht aan te smeren. Verder was alles van Stallo in orde en op tijd klaar. Het grote minpunt bij hun zijn de lange wachttijden in de winkel. Wanneer je soms iets banaals als een koppeling nodig hebt, kan je soms 40 minuten staan wachten omdat iedereen bezig is... Hier moeten ze toch iets op vinden vrees ik.

Pleisterwerken Tom Fiers - Uitbergen:
Tom is iets duurder dan de rest, maar de kwaliteit en afwerkingsgraad ligt een pak hoger dan bij de anderen. Tom pleistert de muren nog in 2 afzonderlijke lagen en wanneer een muur niet 100% recht is, slaapt hij volgens mij 2 weken slecht. Het grootste nadeel is de duurtijd, 6 weken nodig gehad om m’n huis te pleisteren, enkel muren, geen plafonds. Maar voor kwaliteit staat duurtijd zeker?

Keuringsorganisme O.C.B. - Hamme:
Gas, water en elektriciteit... eenmaal afgewerkt, moet de installatie gekeurd worden. En maar goed ook. Via, via ben ik bij OCB terecht gekomen. De persoon verantwoordelijk voor onze regio heeft me perfect en vriendelijk geholpen bij problemen voor opstellen van documenten en deed de keuring snel en goed.

Imabru - Eeklo:
Wanneer je op zoek bent naar Plafonds, binnendeuren, laminaat of trap, breng dan zeker een bezoekje aan Imabru in Eeklo. Ruime toonzaal, verkopers die meedenken en vriendelijk zijn. De prijzen zitten zéér goed en de kwaliteit is meer dan behoorlijk. Ik heb wel een aanvaring gehad met de zaakvoerder ivm een korting die later niet bleek te lukken, maar na enkele vijven en zessen is dit ook rechtgezet. Laat je dit zeker niet tegenhouden, want hun producten zijn de moeite waard.

De kurkfabriek - Lokeren:
Bij deze fabrikant en verdeler van hoogwaardige materialen in kurk, hebben wij onze laminaat gekocht. De laminaat is van het merk Wicanders en bestaat uit een onderlaag kurk, tussenlaag laminaat, bovenlaag kurk en afwerkingslaag linoleum. Deze vloer voelt warm aan, is makkelijk te plaatsen en dempt geluid zonder dempschermen. Enkel een dunne plastic voor eventueel opstijgend vocht en daarop de laminaat.
De verkopers geloven heel erg in hun product en dit mag ook. Over de Kurkfabriek vind je niets anders dan lovende commentaren. Wanneer je kurk aan de wanden, op de vloeren of als isolatie wilt, breng hen zeker een bezoek, je komt niet voor verassingen te staan.

Tegels en bouwmaterialen Van Ackelyen - Zele:
Grind voor de oprit en tegels voor inkomhal, keuken, toilet en badkamer komen van bij Van Ackelyen. In onze regio is deze firma echt wel met een prijzenslag bezig. Toen ik begon met bouwen, hoorde je amper van deze mensen en nu zijn ze overal aanwezig. Ze verkopen kwaliteit, staan hiervoor garant en zetten daar ook nog een scherpe prijs tegenover. Ze hebben een héél ruime en uitgebreide toonzaal, waar je makkelijk een hele dag naar tegels kan kijken.

Houthandel Buyst - Massemen:
Hier hebben we het plafond voor de living gekocht. Op het eerste zicht lijkt het allemaal wat rommelig bij deze persoon. Maar hij is wel ervaringsdeskundige en niet zomaar verkoper die z’n kennis heeft van enkele catalogussen. Hij levert mooi materiaal aan schappelijke prijzen.

IKEA - Gent:
Onze keuken hebben we gekocht bij IKEA. Over de keuken mét apparaten zijn we héél erg tevreden. Wie een betaalbare keuken wil en degelijke kwaliteit zou gek zijn om ergens anders te gaan zoeken. Het nadeel is dat de verkopers er niet heel veel kaas van gegeten hebben en dat ze simpelweg enkele richtlijnen volgen. Je kan ook soms heel lang wachten vooraleer je geholpen wordt. Maar eenmaal alles is besteld en gemonteerd, vergeet je dit snel. De blogposts over de keuken worden dagelijks nog tientallen keren bekeken door mensen die er op terecht komen door zoekopdrachten.

Containerdienst LVH - Wetteren:
Stipt en altijd beschikbaar, competitieve prijzen. Nothing more, nothing less.

Natuursteen De Coster - Uitbergen:
Deze firma heeft in onze regio de meest kwalitatieve natuursteen en vooral arduin. Alle dorpels, zowel binnen- als buitenshuis komen van De Coster. Afwerkingsgraad is heel hoog en kwaliteit van het gesteente is subliem. Bij vele andere woningen en steenhouwers vind je dit niet terug. De kostprijs is misschien wat duurder soms, maar dit betaal je hiervoor echt wel gerust.

Badkamerwinkel X2O - Aalst:
Ik denk dat iedere medewerker bij deze winkel ons klantnummer vanbuiten kent en dit zal blijven doen tot ze met pensioen gaan... Naast alle dingen die misgelopen zijn, in feite niets dan lof over hun. Deze winkel hanteert heel lage prijzen en de materialen zien er goed uit.
We hebben echter enkele beschadigingen gehad bij levering, misvormd bad en ontbrekende stukken. Steeds waren de verkopers zeer meelevend, zochten ze actief naar oplossingen en heb dan ook een compensatie gekregen, waar we later iets mee zijn. De verkoper Fabian mag in mijn ogen zijn loon zien verdubbelen, want hij is het waard!

grind-en-split.be - Webwinkel:
Webwinkel voor het bestellen van grind. Onlangs heb ik m’n tuin afgewerkt. Heb je grind nodig, vind je voordelige prijzen overal voor ladingen meer dan 7m³. Wanneer je kleine ladingen nodig hebt (1m³ in mijn geval), is het een heel ander paar mouwen. grind-en-split is een doorverkoper en kan volgens mij door hun volume lagere prijzen geven voor kleine hoeveelheden door de grootte van hun bestellingen. Omdat hun webshop er wat amateurisch uitzag, heb ik de mensen eerst gevraagd om mij ervan te verzekeren dat het geen afpersers waren. Hierop hebben ze vriendelijk gereageerd en mij het telefoonnummer van de hoofdverdeler gegeven. Hier ben ik tenrade gegaan en bleek dat ze 100% betrouwbaar zijn. De levering was goed op tijd, mooie opvolging.

Ruban Zelfbouw - Waasmunster:
Bij ruban hebben we onze (verplichte) verluchting aangeschaft.
Goedkoop, vriendelijk en altijd bereikbaar. Via allerhande trucs lukt het hen om goedkoop te zijn. De verluchtingsunit is een model uit Nederland. Zelfde functionaliteit, ander productnummer en enkele honderden euro goedkoper. Stallo DHZ hoorde dit niet graag. De verluchtingskanalen zijn wel van mindere kwaliteit, maar een heel pak goedkoper. Bij navraag bij de officiële instanties bleek dat de unit ook gekeurd kon worden. Een raad voor Ruban is dat ze hierover transparant zijn.

ISO-Léon en Chapewerken Léon - Laarne:
De Vloerisolatie en chape werden door deze mensen verzorgd. Ze werken snel, proper en zeer nauwkeurig. De prijs is competitief en de mensen zijn zéér ervaren.

U ziet misschien dat ik veel kwaliteit ed. gebruikt. Dit komt omdat we hiernaar op zoek waren. Enkel voor keuken en badkamer hebben naar het geld gekeken, voor de rest hebben we weinig compromissen gemaakt en steevast gezocht naar mensen/firma’s die kwaliteit afleveren. Het geld dat we hebben bespaard met het zelf te bouwen, hebben we in deze kwaliteit gestoken.

Zoals eerder vermeld, heb ik bij de meeste aannemers heel veel zelf moeten regelen en telefoneren, laat dit een tip zijn voor alle toekomstige bouwers, laat uw aannemers niet met rust. Je betaald hun een mooie prijs, laat ze niet slapen op kussentjes van jouw geld, maar hou hun wakker.

Volgende: Telenet mobiel internet instellen op ZTE Skate 08-'13 Telenet mobiel internet instellen op ZTE Skate
Volgende: De langverwachte OEF! 05-'13 De langverwachte OEF!

Reacties


Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 6 augustus 2013 17:38

Mijn eerste leverancier van bouwmaterialen heb ik na de kelder de deur gewezen. Het begon al bij de eerste levering waar meer werd geleverd dan gevraagd was (niet dat het materiaal verloren is gegaan, alleen dat we het niet direct konden wegbergen). Op een gegeven moment moesten we nog enkele pakken betonblokken hebben, komt daar een hele vrachtwagen af en waren wij niet ter plaatse geweest op dat moment dan had ik er wss nu nog mee gezeten.

Maar de druppel die de emmer deed overlopen was het plaatsen van de welfsels. Wij vroegen of dat kon tegen 6 uur 's avonds omdat mijn schoonbroer tijd nodig had om van zijn werk te komen. Dat ging evenwel te laat zijn, dan ging het donker zijn en was het gevaarlijk werken. Ten laatste 5 uur werd ons gemeld. Dus om 5 uur stonden wij daar klaar (zonder zus en schoonbroer) en we stonden daar te wachten. Het werd half zes, toch maar eens even bellen naar de leverancier en hij bleek ook niet te weten waar zijn chauffeur uithing, die had er volgens hem al moeten zijn. Om kwart voor zes komen de andere helpers aan, maar nog altijd geen vrachtwagen te zien.

We hebben meerdere keren gebeld en telkens werd ons gemeld dat hij er bijna was, uiteindelijk om half zeven kwam de vrachtwagen er aan en hebben we alles kunnen dichtleggen, in het donker uiteraard. Het was de zoveelste fout en het was direct ook de laatste keer dat we daar besteld hebben. Vanaf toen zijn we overgestapt op Kempische Bouwmaterialen uit Turnhout en daar heb ik nooit last mee gehad. Altijd netjes op tijd. Altijd vriendelijk en een zeer persoonlijke service. Zelfs na al die jaren kennen ze mij daar nog, als ik daar op het bureau binnenloop weet die kerel nog altijd op welke naam hij het moet zetten. Bij de isolatie van mijn zolder wilde ze mij de factuur op voorhand laten betalen, ik vroeg of de factuur niet achterna kon komen zoals vroeger en na een snelle navraag werd dat verzoek direct ingewilligd.

Ook met mijn bezetter heb ik niks dan last gehad. Goed op tijd besproken, maar nooit iets op papier gezet. Het toenmalige lief van mijn andere zus had maanden later dezelfde genomen maar had zijn afspraak wel op paier en zijn woning werd netjes op tijd gedaan terwijl de mijne maar bleef liggen. Uiteindelijk heeft hij na een jaar van wachten een andere bezetter gestuurd die dan ook nog eens middelmatig werk heeft afgeleverd. Les geleerd, altijd alles op papier laten zetten.

Door Tweakers user NotoriousBAS, donderdag 8 augustus 2013 13:35

Voor de nederlanders: een bezetter is een stucadoor :)

Door Tweakers user johncheese002, zondag 11 augustus 2013 18:17

Wat is dit? Een soort advert voor aannemers? Waar slaat dit op? :/

Door Tweakers user anti-rsca, zondag 11 augustus 2013 19:46

johncheese002 schreef op zondag 11 augustus 2013 @ 18:17:
Wat is dit? Een soort advert voor aannemers? Waar slaat dit op? :/
Dit noemen ze een bespreking... You don't like it? andere blogs genoeg om te lezen. Wie mijn blogs gelezen heeft en wie van de regio is kan dit misschien wel nuttig vinden.

Reageren is niet meer mogelijk